راهنمای مطالعه
چرا برای کار به ترکیه مهاجرت کنیم؟
پیش از هر چیزی انتخاب مقصدی که از شرایط مطلوب اقتصادی، کار و… برخوردار باشد، موضوع حائز اهمیتی است که بهتر است برای مهاجرت کاری بدان توجه شود. در این سالهای اخیر با کاهش نرخ بیکاری و پیشرفت چشمگیر اقتصاد ترکیه، متقاضیان خارجی بسیاری برای کار و زندگی، رضایت خاطر خود را نسبت به این کشور اعلام کردهاند. همین دلیل کافی است تا مهاجرت کاری به ترکیه، روشی مطمئن و معقول برای نیروی کار خارجی بشمار رود. روشی که همراه با خود، علاوه بر پیوستن به عرصه تجارت و کسب و کار ترکیه، اقامت این کشور را هم به متقاضیان با استعداد در حوزه سرمایهگذاری و بازار کار تفویض میکند.
نحوه مهاجرت به ترکیه از طریق کار
هر یک از اتباع و نیروی کار خارجی که استعداد شروع یک فعالیت کاری و یا شرکت در حوزه مشاغل فعال در ترکیه را دارند، با اقدام نسبت به اخذ ویزای کار، خواهند توانست به بقیه مراحل مربوط به مهاجرت کاری به ترکیه عمل کنند. با مهیا کردن تمامی شرایط لازمه برای دریافت ویزای کار (نظیر دعوتنامه شغلی، تسلط به زبان ترکی و…) که در دنباله این متن بطور کامل شرح داده شده است، با سفر به ترکیه خود را وارد عرصه شغلی این کشور نمایید. البته ورود به بازار کار و کاریابی در ترکیه بسته به نوع مهارت افراد و کسب و کاری که خواهان مشارکت در آن هستند، از طرق مختلف ممکن میشود. برخورد حضوری با کارفرمایان در مشاغلی همچون کار در رستوران و… و یا استفاده از موسسات کاریابی برای استخدام در حوزههای تخصصی، از روشهای بسیار کارآمد برای یافتن شغل مورد نظر هستند. این موسسات معتبر کاریابی در ترکیه با دریافت رزومه کاری متقاضیان، مشاغل مرتبط با مهارت و استعداد آنها را پیش پایشان قرار میدهد، تا با مراجعه به مراکز و مصاحبه کاری، موفق به استخدام شوند.
برخی از معتبرترین موسسات کاریابی در ترکیه شامل مراکز زیر میشود:
- totaljobs.com/jobs/in-turkey
- marmarisrecruitment.com
- reed.co.uk/jobs-in-turkey
- jobsinistanbul.com
- learn4good.com
- yenibiris.com
- secretcv.com
- iskur.gov.tr
شرایط لازم جهت اخذ ویزای کار ترکیه
صرفا شروع کار قانونی در ترکیه بهواسطه اخذ ویزا و مهاجرت کاری به این کشور است که صورت میگیرد. در جریان مهاجرت کاری به ترکیه قرار گرفتن، در عین مجوز کاری، الزامات تعیین شدهای را برای هر فردی در نظر گرفته است. الزامات و شرایطی که بر حسب آن، متقاضیان را مورد سنجش قرار میدهد و آنها را واجد صلاحیت برای ورود به بازار کسب و کار ترکیه مینماید.
از شروط اصلی برای مقبولیت افراد، داشتن جاب آفر یا همان پیشنهاد کار از طرف کارفرمایان فعال در ترکیه میباشد. هر یک کارفرمایان با انتخاب نیروی کار مورد نظر، دعوتنامه را در اختیار وزارت کار ترکیه قرار میدهند تا آنها در عرض ۹۰ روز کاری، پس از رسیدگی کامل، تاییده خود را صدور نمایند.
بر حسب ارسال این دعوتنامه به وزارت کار، کارفرمایان موظفند تا طبق معیارهای تعیین گردیده از جانب وزارت کار، به ازای پذیرش هر نیروی کار خارجی، ۵ نیروی کار داخلی را استخدام کنند. همچنین قید نمایند که چه میزان حقوقی برای متقاضی و چه میزان سرمایهای برای شروع کار در نظر گرفتهاند. علاوه بر این مورد، اخذ ویزای کار و مهارت در زبان رسمی ترکی استانبولی از دیگر شروط اجباری برای مهاجرت به ترکیه از طریق کار تعیین گردیده است که در ادامه به توضیح بیشتری درباره آن میپردازیم.
مدارک مورد نیاز برای مهاجرت کاری به ترکیه
انتخاب هر روش مهاجرتی به ترکیه، اخذ ویزای مربوطه به آن روش را از افراد تقاضامند است. چنانچه مقصود شما مهاجرت کاری به ترکیه است، لازمه اخذ ویزای کار این کشور ضمن ارسال درخواست به سفارت ترکیه، ارائه مدارک زیر را میباشد. شاید برخی این مدارک برای صدور همه ویزاهای ترکیه از اسناد مهم تلقی شوند؛ ولی بعضی از اسناد نامبرده شده در ادامه برای رسیدن به نتایج مطلوب در مهاجرت کاری از اهمیت بالایی برخوردارند.
- اسناد و مدارکی مبتنی بر مشخصات فردی همچون پاسپورت، شناسنامه، کارت ملی و…
- مدارک مربوط به سابقه کار و رزومه شغلی
- ارائه اسناد مالی و مدارک بانکی از حیث در دست داشتن سرمایهای کافی برای تامین مایحتاج یکسال زندگی در ترکیه
- ارائه گواهی معتبر از بیمهنامه
- نبود هیچ گونه جرم و جنایت در سوابق شخصی
- تکمیل تمامی فرمهای درخواست اخذ ویزا و مهاجرت کاری به ترکیه
- دریافت دعوتنامه شغلی و یا یک پیشنهاد کار از سوی صاحبان مشاغل در ترکیه
- ارائه گزارشی از محل اقامت و رزرو بلیتهای مسافرتی به ماموران مهاجرتی
برای بهتر پیش رفتن فرآیند مهاجرتی خود، نکته قابل توجه این است که تمامی مدارک ذکر شده را بطور کامل و جامع به سفارت ترکیه تحویل دهید تا بدون هیچ گونه مشکل و ریجکتی درخواست، به ویزای کار و عرصه تجارت ترکیه دست یابید. مشاوران و وکلای مجرب مراکز مهاجرتی، با اطمینان کامل شما را در بهترین مسیر مهاجرتی قرار میدهند.
با مهاجرت کاری به ترکیه، اقامت این کشور را بدست آورید!
شاید اهداف کاری و شغلی مسبب مهاجرت کاری اتباع خارجی به کشور ترکیه باشد، اما بدست آوردن اقامت دائم و تابعیت این کشور هم بدون شک در پا نهادن در این پروسه مهاجرتی بیتاثیر نخواهد بود. با مهاجرت به ترکیه از طریق کار دو نوع اقامت موقت و یا دائم به افراد تعلق میگیرد.
- اقامت موقت:
با یافتن پیشنهاد شغلی و دریافت ویزای کار، مهاجرت کاری به ترکیه در بدو شروع، اقامت موقت را برای متقاضیان در پی خواهد داشت. با اعطا مجوز یکساله کار به افراد، پس از اتمام مدت اعتبار، این اقامت یکساله با رضایت طرفین برای سه سال دیگر نیز قابل تمدید میباشد. در نهایت، حتی باز هم متقاضیان پس از پایان فعالیت کاری سه ساله خود خواهند توانست بار دیگر اقامت موقت خود را برای ۶ سال دیگر تمدید کنند.
- اقامت دائم:
با این اوصاف، متقاضیانی که بهدنبال اقامت طولانی مدت و دائم ترکیه هستند پس از حفظ فعالیت کاری خود در ۸ سال متوالی و یا ۶ سال بدون خروج از این کشور، با ارائه اسناد و مدارک مورد نیاز از سوی کارفرما و شخص درخواست کننده، قادر به اقدام جهت دریافت این نوع اقامت دائم خواهند شد.
با ارسال و تایید درخواست اقامت دائم از جانب وزارت امور خارجه ترکیه و برخورداری از الزاماتی همچون مهارت در زبان ترکی و…، حال شرایط برای ارائه درخواست پاسپورت ترکیه نیز فراهم میشود. پیچیدگی و دشواریهای پیش رو در مسیر اخذ پاسپورت این کشور، متقاضیان را نیازمند به مراجعه به وکلا و مشاوران مهاجرتی کرده است.
در راستای محدودیتها و مشکلاتی که ممکن است در حین گذراندن فرآیند مهاجرت کاری به ترکیه در مقابلتان پدیدار شود، با خیال راحت روند مهاجرت و دریافت ویزای کار را به مشاوران گروه مهاجرتی آتلانتیک ۷۲۴ بسپارید.