مشاوران گروه مهاجرتی آتلانتیک ۷۲۴ در این مقاله با بررسی موضوع ثبت شرکت در ترکیه، متقاضیان ایرانی را که بهواسطه این پروسه بهدنبال اخذ اقامت ترکیه هستند، راهنمایی میکنند. بدون شک، ثبت شرکت از روشهای پرطرفدار و رایج و در عین حال ایدهآلی است که با سرمایهگذاری در ترکیه، دریافت اقامت این کشور را به همراه خواهد داشت.
راهنمای مطالعه
قوانین ثبت شرکت در ترکیه
بطورکلی هرگونه مشاغل و بیزنسهایی که اتباع خارجی خواهان راهاندازی و تاسیس آن در ترکیه هستند، طبق قوانین دولتی این کشور، نیازمند به ثبت رساندن شرکت میباشند. از مشاغل فعال در حوزه آرایشگاه، خیاطی و… گرفته تا راهاندازی رستوران، کافه و…، همگی بهواسطه ثبت شرکت در ترکیه خواهند توانست فعالیت خود را آغاز نمایند.
علاوهبراین، طی آخرین تحولات مربوط به قوانین ثبت شرکت در ترکیه، دیگر هر اتباع خارجی بدون نیاز به یک شریک ترک (شهروند ترکیه) خواهد توانست بهعنوان مالک ۱۰۰%، شرکت خود را تاسیس نماید. با داشتن سرمایه اولیه ۱۰ هزار لیری، تنها لازمه اینکار پیشبرد فعالیت شرکت طبق اساسنامه تعیین شده میباشد. ترکیه کشور قانونمندی است که هر گونه بیثباتی و عدم توجه به مقررات، متقاضیان را با برخورد شدیدی مواجه میکند.
با ثبت شرکت در ترکیه سرمایهگذاری کنید!
دیگر، مزایای سرمایهگذاری و مهاجرت به ترکیه بر کسی پوشیده نیست. این کشور با نزدیکی به ایران چه از لحاظ فرهنگی و چه از لحاظ مسافتی و نیز وضعیت اقتصادی مطلوب، توانسته مورد انتخاب مهاجران ایرانی که با تحریمها و هزاران مشکل اقتصادی دیگر دست و پنجه نرم میکند، واقع شود. بهطوری که دولت ترکیه طی چند سال اخیر، از متقاضیان ایرانی و تجار بینالمللی بسیاری با هدف به ثبت رساندن شرکت استقبال کرده است.
ثبت شرکت در ترکیه نیز همانند هر روش دیگری مراحل و مسیرهای متعددی را در پیش روی متقاضیان قرار میدهد. مراحلی که وقتی به درستی تکمیل و گذرانده شود، ضمن اعطای امکانات و تسهیلات بسیار به افراد، آنها را از اقامت و تابعیت کشور ترکیه هم بهرهمند میکند. این مراحل به ترتیب شامل موارد زیر میشود:
- اولین گام برای به ثبت رساندن هر نوع شرکتی در ترکیه، نیازمند انتخاب مکانی مناسب جهت وسعت بخشیدن به راه اندازی کسب و کار میباشد تا بر مبنای آن اجارهنامه تنظیم گردد.
- پیدا کردن محل شرکت قبل از هر اقدامی ضروری است، اما پس از آن تنظیم اساسنامه شرکت است که حائز اهمیت میشود. این مرحله با تنظیم شدن یک اساسنامه، تکمیل فرمهای ثبت شرکت، دریافت شماره مالیات از سوی اداره دارایی و… پیش برده میشود.
- بعد از گذراندن مراحل مذکور و تایید شدن اساسنامه از دفترخانههای رسمی موجود در ترکیه، حال برای ثبت شرکت در ترکیه نیاز به مراجعه اتاق بایگانی میشود تا با چاپ ثبت شرکت در روزنامه بطور کاملا رسمی، تنظیم وکالتنامه، فرمهای اداری و انجام هرگونه امضاهای لازم در دفترخانه، ماموران بازرس اداره دارایی بر اساس آدرس اعلام شده نسبت به تایید مکان برای ثبت شرکت اقدام نمایند.
- با بررسی بازرسان و تایید نهایی ثبت شرکت در ترکیه از سوی آنها، دیگر مراحل مربوط به اخذ شماره مالیاتی شرکت، کارت بازرگانی، بازگشایی یک حساب بانکی بنام شرکت و معرفی یک حسابدار و یا مشاور مالی صورت میگیرد.
این مراحل نامبرده شده به ظاهر ممکن است پروسهای دشوار و طولانی مدت به نظر بیاید، اما همه آنها در عرض ۵ روز کاری بهطول میانجامد. برای تضمین نتیجهبخش بودن تمامی این روند و اطمینان خاطر از هیچ گونه موانعی در پیش رویتان، توصیه میشود که از مشاوران و وکلای حقوقی ماهر راهنمایی بگیرید.
ثبت شرکت در ترکیه، نیازمند ارائه مدارک زیر می باشد:
- گذرنامه تمامی افراد و شرکا با حداقل اعتبار ۶ ماهه به همراه ۲ قطعه عکس پاسپورتی (عکس ۳*۴ رنگی با پیش زمینه روشن)
- ارائه چندین اسامی برای انتخاب نام شرکت
- تعیین حوزه فعالیتی شرکت یا بهعبارتی تنظیم اساسنامه
- مشخص کردن میزان درصد سهام در نظر گرفته شده برای هر یک از شرکا
- انتخاب نمودن شخص مدیر از میان شرکا
انواع شرکت های قابل ثبت در کشور ترکیه
ثبت شرکت در ترکیه از لحاظ فرآیند و قوانین، بسیار مشابه با کشور ایران میباشد؛ البته با برخی تفاوتهای جزئی. تفاوتهایی که در انواع شرکتهای قابل ثبت نیز به چشم میخورد.
بر این اساس، چه متقاضیان ایرانی و چه دیگر اتباع خارجی که هدف خود را بر روی سرمایهگذاری از طریق ثبت شرکت در ترکیه بنا نهادهاند، قادر خواهند بود تا شرکت خود را در یکی از انواع شرکتهای فعال در ترکیه (شرکتهای شخصی، شرکتهای تعاونی و شرکتهایی با مسئولیت محدود) به ثبت رسانند.
- شرکت شخصی
هر شخص حقیقی واجد صلاحیت میتواند به تنهایی با دریافت مجوزهای لازم نسبت به ثبت شرکت در ترکیه اقدام نماید. این نوع شرکتهای به ثبت رسیده، در تعیین نوع فعالیت در اساسنامه با محدودیتهایی مواجه میشوند. اما از آنجایی که نیاز به سرمایه اولیه کمتری هستند و در عرض چند روز این پروسه تاسیس شرکت را به اتمام میرساند، روشی مناسب میباشد.
- شرکت مسئولیت محدود (لیمیتد)
چنانچه بصورت گروهی و شریکی قصد راهاندازی کسب و کار و ثبت شرکت در ترکیه را دارید، باید شرکت را از نوع مسئولیت محدود ثبت کنید. این پروسه با حداقل سرمایهای بالغ بر ۵ هزار لیر انجام پذیر خواهد بود.
چیزی که بیش از هر موضوعی سبب محبوبیت روش ثبت شرکت در ترکیه شده است، اجرای قوانین برابرانهای است که دولت در مقابل اتباع خارجی پیاده میسازد. سرمایهگذاران خارجی طبق این قانون از تمامی حقوق و تسهیلات ارائه شده به سرمایه گذاران داخلی بهرهمند خواهند شد.
روند به ثبت رساندن شرکت در ترکیه در چه مدت بطول میانجامد؟
زمان، بحث قابل تاملی است که همیشه افراد برای شروع هر کاری دغدغه آن را در ذهن خود دارند. این بحث شامل حال پروسه ثبت شرکت در ترکیه نیز میشود. از آنجایی که متقاضیان با ثبت شرکت در ترکیه، ورود به بازار کار را دنبال مینمایند، مدت زمان سپری شدن این پروسه بسیار برایشان ارزشمند خواهد بود. خبر خوب این است که تنها طی حداکثر ۵ روز کاری، تمامی روند شرکت صورت میپذیرد. البته در مواقعی، نوع شرکت به ثبت رسانده و مراجعه به برخی مراکز ممکن است این روند را تا ۳۰ روز ادامهدار کند.
نکته حائز اهمیت این است که سعی کنید با آشنایی و شناخت کامل از روال کار تاسیس شرکت در ترکیه، قدم در این مسیر بگذارد و با ارائه تمامی مدارک مورد نیاز، بدون اتلاف زمان و حتی هزینه، پروسه موفقیت آمیزی را در پیشرو داشته باشید.
هزینه ثبت شرکت در ترکیه
چنانچه تصمیم قطعی خود را بر مبنای ثبت شرکت در ترکیه گرفتهاید، در ابتدای امر در اختیار داشتن سرمایهای به ارزش حداقل ۱۰ هزار لیر لازم است. این مبلغ تنها بهعنوان سرمایه اولیه شناخته میشود. پس خود فرآیند به ثبت رساندن شرکت نیز با توجه به نوع شرکت و علل مختلف دیگری بین ۵ الی ۷ هزار لیر هزینه در بردارد.
مسلما هزینه ثبت شرکت فقط به سرمایه اولیه ختم نمیشود. پرداخت یکسری هزینههای جانبی دیگری که در روند ثبت شرکت جاری میشوند هم باید در نظر گرفته شود.
هزینه های جانبی ثبت شرکت در ترکیه | مبلغ |
هزینه حسابدار | حداقل ۱۲۰ دلار در ماه |
هزینه کارمند | |
اجاره محل شرکت (این هزینه با توجه به موقعیت مکانی و نوع شرکت کاملا متغیر است.) | حداقل ۳۰۰ دلار |
مالیات بر اجاره محل شرکت (این هزینه شامل متقاضیانی است که راهاندازی شرکت خود را با اجاره دفتر آغاز نمودهاند.) | ۲۳% اجاره که در هر بازه سه ماهه لازم به پرداخت است. |
هزینه قبوض (آب، تلفن، برق و…) | برای این هزینه که به عوامل بسیاری بستگی دارد، نمیشود مبلغ ثابت و مشخص شدهای در نظر گرفت. |
هزینه اداره دارایی (شامل هزینه دفاتر رسمی و پلمپ) | ۴۵۰ دلار در سال |
مالیات بر درآمد | ۲۲% سود خالص شرکت |
دریافت اقامت با ثبت شرکت در ترکیه
اتباع خارجی تنها با به ثبت رساندن یک شرکت در ترکیه، حتی بدون هیچ گونه فعالیت کاری، خواهند توانست نسبت به اخذ اقامت این کشور اقدام کنند.
تاسیس شرکت روشی امکانپذیر برای اخذ اقامت ترکیه میباشد. ثبت شرکت نیز از آن قبیل روشهای مهاجرتی بشمار میرود که در وهله اول، منجر به اخذ اقامت موقت قابل تمدید میشود. این اقامت در ابتدا بهصورت یک کارت اقامتی به مدت دو سال، افراد را مجاز به سکونت مینماید که پس از فعالیت شرکت در مدت ۵ سال، اقامت دائم و حتی پاسپورت ترکیه را با خود به همراه خواهد آورد.
این کار از آن جهت که با تاسیس شرکت، مقدمات لازم را برای درخواست دریافت مجوز کار و رد کردن بیمه کاری ایجاد مینماید، تنها با فعال بودن کار شرکت در ۵ سال متوالی و سکونت فرد متقاضی به مدت ۳۶۰ روز از این ۵ سال، منجر به اقامت دائم و پاسپورت میشود.
اما فراموش نشود که حداقل سرمایه اولیه ۱۰ هزار لیر، فعالیت شرکت در ۵ سال و استخدام رسمی و یا غیر رسمی ۵ نیروی ترک همه از شرایط و عواملی است که ممکن است روش ثبت شرکت در ترکیه را کمی هزینهبر نماید. پس اینجاست که اهمیت هدف افراد از ثبت شرکت در ترکیه به میان میآید. این روش برای متقاضیان سرمایهدار و یا کارآفرینانی که افکار و ایدههای نابی برای شروع کار در ذهن خود دارند گزینهای مطلوب و مناسبی خواهد بود. اما برای متقاضیان با هدفگذاری اخذ اقامت این کشور، روشهای ایدهآلتری نسبت به ثبت شرکت وجود خواهد داشت.
مشاوران گروه مهاجرتی آتلانتیک ۷۲۴ پس از بررسی تمامی شرایط و سرمایه موجود شما، بهترین انتخاب برای مهاجرت به ترکیه را پیش پایتان قرار میدهد.