Search
Close this search box.

اقامت ترکیه با اجاره خانه

قطعا با آگاهی داشتن نسبت به این موضوع که خرید ملک، اقامت ترکیه را در اختیار متقاضیان خریدار قرار می‌دهد، این سوال پیش می‌آید که آیا با اجاره ملک در ترکیه نیز می‌شود اقامت این کشور را داشت یا خیر؟! اجاره خانه در ترکیه و بطور کلی اجاره هر ملک دیگری در این کشور، به‌عنوان بهترین و ساده‌ترین راه برای اخذ اقامت تلقی می‌شود. روشی که طی چند سال اخیر با رشد چشمگیر بازار املاک ترکیه، این کشور را به مقصدی جذاب برای اقامت بسیاری از اتباع خارجی به‌ویژه ایرانیان تبدیل ساخته است. در این مقاله شرایط اخذ اقامت ترکیه با اجاره خانه، قوانین، هزینه و بطور کلی اجاره نشینی در کشور ترکیه را بررسی می کنیم.

اقامت ترکیه با اجاره خانه

برای مشاوره حضوری و تلفنی رایگان فرم زیر را تکمیل کنید

فرم زیر را تکمیل کنید تا کارشناسان موسسه مهاجرتی آتلانتیک 724 در اسرع وقت با شما تماس بگیرند و شرایط شما را رازیابی کنند.

مراحل اجاره ملک در ترکیه

در سفر به ترکیه، با انتخاب ملک و خانه مورد پسندتان و آماده سازی اسناد و مدارک لازم، وارد مرحله عقد قرارداد می‌شوید. پیش از ورود به این مرحله، باید هزینه‌های مرتبط با اجاره‌نشینی که شامل پول پیش و یا اجاره ماه اول می‌شود، به‌علاوه ۱۲% کمیسیون اجاره برای قراردادهای یکساله، را پرداخت کنید. با تنظیم اجاره‌نامه و بستن قرارداد بین طرفین اجاره‌دهنده و مستاجر، حال نوبت به اعمال تغییرات در قبض‌های ملک می‌شود. این کار تنها با در دست داشتن کارت اقامتی که با اجاره ملک در ترکیه به افراد داده می‌شود، میسر خواهد شد. بنابراین با این روش، اقامت یکساله به متقاضیان داده خواهد شد و آنها می توانند در ترکیه حساب بانکی افتتاح کنند و از این طریق مبلغ اجاره ماهانه را به حساب اجاره دهنده (صاحب ملک) انتقال دهند.

قوانین اقامت ترکیه با اجاره خانه

اقامتی که از طریق اجاره ملک در ترکیه بدست می‌آید، همان اقامت توریستی است که با تمدید سالیانه، مسیر دسترسی به اقامت دائم این کشور را فراهم می‌کند. تا چند سال گذشته، طبق قوانین ترکیه امکان تمدید اقامت توریستی فقط به متقاضیان اجاره ملک در این کشور، داده می‎‌شد. ولی با تغییراتی که در این قوانین صورت گرفته، در حال حاضر علاوه بر اجاره ملک، داشتن مجوز کار، تحصیل و یا سرمایه گذاری در کشور ترکیه، امکان تمدید اقامت یکساله را برای متقاضیان فراهم می‌کند.

قدم نهادن در این پروسه در ابتدا ساده به نظر می‌رسد؛ ولی حساس بودن فرآیند تمدید اقامت یکساله است که اجاره ملک در ترکیه را به روشی پرریسک برای اخذ اقامت تبدیل کرده است. تکمیل و جمع آوری مدارک پیش از اتمام مهلت اقامت و حتی مشورت با وکلا و متخصصان امور مهاجرتی می‌تواند در روند مهاجرت به ترکیه بسیار مثمر ثمر واقع شوند.

همه این توضیحات، مختصری از قوانین دولت ترکیه بود که برای پذیرفتن اتباع خارجی که متقاضی اخذ اقامت ترکیه با اجاره خانه در ترکیه هستند، تنظیم گردیده است. جدا از قوانین اقامت با اجاره ملک، این کشور قوانینی در رابطه با اجاره نشینی نیز اعلام کرده است. قوانینی که بسیار مشابه با قوانین اجاره نشینی در ایران می‌باشد.

طبق قوانین اجاره ملک در ترکیه، هر فردی به‌واسطه اجاره نشینی و پرداخت ماهیانه هزینه‌ای به میزان ۱۰۰۰ لیر خواهد توانست به مدت یکسال در ترکیه سکونت داشته باشد. اما اگر مدت زمان اجاره ملک کمتر از یکسال بطول بیانجامد، هزینه اجاره به چیزی در حدود ۲۰۰۰ الی  ۳۰۰۰ لیر در ماه می‌رسد. اجاره خانه در ترکیه شرایط خاصی را نیز در بردارد:

  • علیرغم دیگر کشورها، در ترکیه هزینه اجاره ملک می‌بایست در ابتدای ماه پرداخت شود.
  • ودیعه پرداختی در ابتدای کار به ارزش هزینه دو ماه اجاره خانه از متقاضیان کسر می‌گردد.
  • پرداخت قبض و شارژ ساختمانی باید توسط مستاجران صورت گیرد.
  • اسامی تمامی افراد ساکن در ملک اجاره شده که بالای ۱۸ سال سن دارند باید در قرارداد ذکر شود.
  • اگر تخلیه ملک از سوی مستاجر بدون هماهنگی با صاحب ملک اتفاق بیفتد، امکان بازگشت هیچ گونه مبلغ پرداختی وجود نخواهد داشت.

اخذ اقامت ترکیه با اجاره ملک

تا پیش از سال ۲۰۲۰ طبق قوانین املاک و مستغلات ترکیه، متقاضیان اجاره خانه در ترکیه می‌توانستند از طریق اقامت توریستی قابل تمدید، برای بازه‌ای دو ساله در این کشور سکونت یابند. ولی با آغاز سال ۲۰۲۰ دولت با اعمال تحولاتی، شرایط اجاره ملک را برای اتباع خارجی تغییر داد.

بر مبنای این قوانین، اجاره ملک در ترکیه با اقامت توریستی، به افرادی که حداقل ۶ هزار دلار به‌عنوان سرمایه در حساب بانکی داشته باشند، مجوز سکونت در این کشور را فقط به مدت یکسال می‌دهد.

این اقامت توریستی یکساله که بدون امکان هیچ گونه تمدید به متقاضیان اعطا می‌گردد، در شرایطی خاص و تنها در صورتی که یکسال از آخرین دفعه اجاره خانه و اقامت گذشته باشد تمدید می‌شود. ضمنا اقامت توریستی که به‌دنبال اجاره ملک در دسترس افراد قرار می‌گیرد، در ابتدا آنها را از اجازه کار و تحصیل بی بهره می‌کند؛ که با درخواست اخذ مجوز کار و مجوز تحصیلی، این مشکل برطرف می‌شود.

اقامت ترکیه با خرید ملک

هزینه اجاره ملک در ترکیه

پرداخت ماهیانه اجاره ملک به صاحب‌خانه، در ابتدای شروع روند اجاره کردن ملک، هزینه‌های جانبی دیگری را در بر دارد. این هزینه‌ها شامل موارد زیر می‌شود:

هزینه های جانبی اجاره ملک در ترکیهمبلغ پرداختی (لیر)
هزینه ماهیانه اجاره ملکحداقل ۷۰۰ لیر تا ۷ هزار لیر
بیمه یکساله (بسته به سن افراد این هزینه تغییر می‌یابد.)۲۰۰ الی ۹۰۰ لیر
دفترخانه جهت عقد قرارداد و اجاره نامه۲۰۰ الی ۳۰۰ لیر
مالیات (پول خاک)۸۹ لیر به اضافه ۸۰ دلار

میانگین قیمت اجاره خانه در استانبول ترکیه چقدر است؟

عوامل تاثیرگذار بسیاری وجود دارد که در تعیین هزینه اجاره خانه در ترکیه سبب ایجاد اختلاف قیمت می‌شود. موقعیت مکانی ملک، شهر و یا منطقه ترکیه، سال ساخت ساختمان، طبقه و تعداد اتاق‌های خواب از علل اصلی تفاوت قیمت ملک در ترکیه می‌باشند.

با وجود تاثیرپذیر بودن هزینه اجاره ملک بر اساس نوساناتی که روزانه در حال وقوع است، معمولا حداقل مبلغ در نظر گرفته شده برای اجاره ملک در ترکیه، ۷۰۰ لیر می‌باشد که این هزینه در محلات و شهرهای پرطرفدار و لوکس‌‌تر، حتی به مبلغ ۷ هزار لیر نیز می‌رسد.

محله‎‌های استانبولمیانگین هزینه اجاره ملک در استانبول
مرکز استانبولآپارتمان دو خوابه: ۲۰۰۰ لیر
بیلیک دوزوآپارتمان دو خوابه: ۱۲۰۰
آکسارایآپارتمان دو خوابه: ۱۵۰۰ لیر

چنانچه تصمیم به دریافت اقامت کشور ترکیه دارید، اما سرمایه کافی برای خرید ملک در اختیار ندارید، می‌توانید برای اخذ اقامت ترکیه با اجاره خانه اقدام کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره شرایط، قوانین و هزینه اجاره ملک در ترکیه با مشاوران گروه مهاجرتی آتلانتیک ۷۲۴ در ارتباط باشید، تا آنها بهترین روش را با تجربه و تخصصی که در فرآیندهای مهاجرتی دارند، پیش روی شما قرار دهند. اقامت از طریق اجاره خانه در ترکیه روشی است پر از ابهام که با کمک مشاوران ما و بررسی دقیق شرایط شما، راه برای شما هموار خواهد شد.

از زبان مشتریان آتلانتیک 724 بشنوید

منوچهر احمدزاده

ویزا تحصیلی

منوچهر احمدزاده

ویزا تحصیلی

فرم ارزیابی اولیه

برای شروع روند مهاجرت خود ، لطفا ابتدا فرم ارزیابی را تکمیل کنید.