Search
Close this search box.

استان های کانادا

سیستم اداره دوگانه این کشور سبب شده است که کانادا دو تقسیم‌بندی متفاوت به عنوان استان و قلمرو داشته‌ باشد. کانادا دارای 10 استان و 3 قلمرو است. همواره پرجمعیت‌ترین مناطق کانادا نقاطی است که با ایالات متحده آمریکا مرز مشترک دارند. همچنین نقاط مناطق جنوبی این کشور بیشترین تراکم جمعیت را دارند. در مقابل بخش‌های کوهستانی و جنگلی کانادا کمترین تراکم جمعیت را در خود جای داده‌اند.

به این ترتیب انتاریو و کبک بیشترین تراکم جمعیت را دارد. در ادامه این مطلب از آتلانتیک 724 قصد داریم به طور کامل شما را با ایالت‌های کانادا آشنا کنیم.

نقشه کانادا

برای مشاوره حضوری و تلفنی رایگان فرم زیر را تکمیل کنید

فرم زیر را تکمیل کنید تا کارشناسان موسسه مهاجرتی آتلانتیک 724 در اسرع وقت با شما تماس بگیرند و شرایط شما را رازیابی کنند.

درباره کشور کانادا

یکی از بهترین کشورها برای مهاجرت به‌ خصوص برای ایرانیان و افراد آسیایی‌تبار، کانادا است. کشور کانادا از غرب با اقیانوس آرام و از شرق با اقیانوس اطلس هم مرز است. این کشور به واسطه نیازی که به رشد جمعیت دارد؛ همواره بستری را برای مهاجرت فراهم کرده است تا افراد بعد از گذشتن از یک سیستم غربال‌گری و شایسته‌سالاری، بتوانند برای مهاجرت به این کشور پذیرش بگیرند. 

کانادا با 10 میلیون کیلومتر مربع، دومین کشور وسیع دنیا است. این کشور همچنین در جنوب با ایالات متحده آمریکا مرز مشترک دارد. بیش از 80 درصد جمعیت این کشور در مناطق شهری زندگی می‌کنند. جالب است که مهاجران هم همواره مراکز شهرها را برای سکونت انتخاب می‌کنند.

تفاوت استان با قلمرو در کانادا چیست؟ 

استان‌ها تحت اختیار پادشاهان هستند؛ در حالی که قلمروها با قوانین فدرال اداره می‌شوند. تقسیم‌بندی استان های کانادا براساس قانون اساسی کانادا که در زمان ملکه ویکتوریا نوشته شده است ایجاد شد. اما قلمروها از این قانون مجزا بوده و با قوانین فدرال اداره می‌شوند که اختیارات آن‌ها تماما با دولت است.

اگر نیازی به تغییر در استان‌ها باشد، باید قوانین اساسی تغییر کنند؛ اما تغییر قلمروها به اختیار پادشاهان انجام می‌شود. البته قلمروها تاج و تخت و حاکمیت یکپارچه کانادا را به ارث نمی‌برند؛ اما یک نماینده مستقیم در سطح فدرال دارند.

اصولا قدرت سیاسی و اقتصادی استان های بیشتر است. همچنین استان های کانادا با سرعت بیشتری رشد و توسعه پیدا می‌کنند. کانادا از 10 استان و 3 قلمرو تشکیل شده است. 

استان های کانادا

استان های کانادا معمولا از نقطه نظرات مختلف از هم متفاوت هستند. اگر عاشق اقیانوس و غذاهای دریایی باشید، باید یکی از استان‌های همجوار با اقیانوس اطلس یا بریتیش کلمبیا را انتخاب کنید. استان‌های دشتی آلبرتا، ساسکاچوان و مانیتوبا موقعیت بهتری از نظر کشاورزی دارند. پرجمعیت‌ترین استان‌های این کشور انتاریو و کبک هستند. نیوفاندلند و لابرادور نیز با حدود نیم میلیون نفر جمعیت از کمترین تراکم جمعیت در بین استان های کانادا برخوردار است.

استان های کاناداپایتختبزرگ‌‌ترین شهرجمعیتزبان رسمی
انتاریوتورنتوتورنتو14.755.211انگلیسی
کبککبکمونترال8.575.944فرانسوی
نوا اسکوشیاهالیفاکسهالیفاکس979.449انگلیسی
نیوبرانزویکفردیکتونمونکتون782.078انگلیسی/ فرانسوی
مانیتوباوینیپگوینیپگ1.380.935انگلیسی
بریتیش کلمبیاویکتوریاونکوور5.153.039انگلیسی
جزیره پرنس ادورادشارلوت‌‌تاونشارلوت‌ تاون159.819انگلیسی
ساسکاچوانرجایناساسکاتون1.17.833انگلیسی
آلبرتاادمونتونکلگری4.436.258انگلیسی
نیوفاندلند و لابرادورسینت جانزسینت جانز520.438انگلیسی

انتاریو (Ontario)

انتاریو بیشترین تراکم جمعیت را در کشور کانادا دارد. بعلاوه پایتخت فدرال اتاوا و پایتخت مالی غیر‌رسمی تورنتو هم در این استان واقع شده‌ است. تراکم جمعیت در این استان هم در مناطق جنوبی متمرکز شده‌ است. 

وجود آبشار نیاگارا، پارک آلگونکوین، منطقه نیاگارا، بروس تریل (یک مسیر مخصوص پیاده‌روی که قدمت زیادی دارد)، جنگل‌ها و دریاچه‌های زیبا از معروف‌ترین جاذبه‌های این استان هستند. همچنین یک برج تاریخی به نام برج ملی کانادا  (CN Tower) هم در این استان واقع شده‌ است که یکی از عجایب گردشگری دنیا است.

  آلبرتا (Alberta)

آلبرتا جز استان‌های دشتی کانادا است که مورد‌علاقه اسکی‌سواران و کسانی است که به پیاده‌روی علاقه دارند. آلبرتا همچنین مرکز ارائه خدمات اولیه برای صنایع نفت خام کانادا، ماسه‌های نفتی آتاباسکا و دیگر صنایع منابع شمالی است. دلیل دیگر شهرت این استان، میزبانی از ایومنت «Stampede Calgary» است که هدف اصلی آن به نمایش درآوردن فرهنگ گاوچرانی در استان است.

همچنین ایونت مردمی ادمونتون، مرکز خرید ادمونتون، کوه‌های راکی و صخره‌های بوفالو جامپ (Head-Smashed-In Buffalo Jump) جز جاذبه‌های مشهور این استان هستند. فرهنگ بوفالو جاپ قدمت 6 هزار ساله دارد. شهرهای بزرگ آلبرتا ادمونتون (مرکز استان)، کلگری، بنف و جاسپر هستند. بنف و جاسپر به خاطر پارک‌های ملی که دارند، در آمریکای شمالی مشهور شده‌اند.

بریتیش کلمبیا (British Columbia)

بریتیش کلمبیا در مجاورت اقیانوس آرام واقع شده است و از آب‌و‌هوای معتدل برخوردار است. همچنین مناطق کوهستانی آن مورد‌علاقه توریستان و اسکی‌بازان و قایق‌رانان و دوچرخه سواران کوهستانی است. شهرهای اصلی این استان عبارت‌اند از ویکتوریا که مرکز استان است و شهرهای ونکوور، ویستلر و کلونا؛

ونکوور از شهرهای توسعه یافته و پرجمعیت کانادا است و ویکتوریا یک شهر کلاسیک با کالسکه و هتل‌های زیبا است. ویسلر هم مرکز ورزش‌های زمستانی است. جاذبه‌های گردشگری مانند دره اوکاناگان، جزایر دورافتاده و زیبای ‌هایدا گوایی، گذرگاه داخلی و عبور نهنگ‌ها از دلایلی است که نام این استان را به مردم دنیا رسانده است.

کبک (Quebec)

دومین استان از نظر تراکم جمعیت، استان کبک است. این استان به خاطر زبان فرانسوی مردمانش، فرهنگ و میراث فرانسوی آن معروف است. همچنین یکی از استان‌های محبوب برای مهاجرت هم هست.

استان کبک، بزرگ‌ترین استان کانادا است. بیشتر مردم این استان در مونترال و کبک و همچنین در امتداد رودخانه سنت لارنس زندگی می‌کنند. در این استان شما شهرهایی با دیوارهایی را می‌بینید که شهرهای اروپایی را تداعی می‌کنند. همچنین خیابان‌های سنگ‌فرش شده این استان از جاذبه‌های تاریخی و گردشگری آن است. وجود دشت‌های آبراهام و استراحت‌گاه‌های اسکی هم به جذابیت این استان افزوده است.

مانیتوبا (Manitoba)

در شرق کشور کانادا استان مانیتوبا واقع شده است. تراکم جمعیت در این استان هم بیشتر در بخش‌های جنوبی متمرکز شده‌اند؛ چرا که بخش‌های شمالی این استان را صخره‌های شیلد کانادا و توندرای قطبی تشکیل می‌دهد که قابل سکونت نیستند. استان مانیتوبا از بیش از 6 هزار سال پیش محل زندگی بومیان و مردمانی به نام متیس‌ها بوده است. هنوز هم می‌توانید آثار زندگی این قوم را در این استان ببینید.

اصلی‌ترین شهرهای استان مانیتوبا، وینیپگ (مرکز استان) و چرچیل هستند. دو فستیوال Le Festival du Voyageur (جشنواره زمستانی بزرگ) و Folklorama (جشنواره غذا و فرهنگ) و همچنین وجود خرس‌های قطبی در این استان باعث شهرت آن در سطح دنیا شده‌ است. چرچیل مکانی است که شفق قطبی در آن اتفاق میفتد.

ساسکاچوان (Saskatchewan)

بین دو استان آلبرتا و مانیتوبا یک استان به نام ساسکاچوان واقع شده است. تراکم جمعیت در این استان بیشتر در نیمه جنوبی آن و به خصوص ساسکاتون و رجینا متمرکز شده‌اند. اصلی‌ترین شغل و منبع درآمد ساکنان در این استان کشاورزی است و بعد از آن مردم به مشاغل مربوط به استخراج معدن، نفت و گاز مشغول هستند.

این شهر همچنین مرکز ماهیگیری، شکار و دیگر ماجراجویی‌های طبیعی است که به محبوبیت این شهر افزوده‌اند. یکی از زیباترین دانشگاه‌های کشور کانادا به نام پردیس تاریخی دانشگاه ساسکاچوان در ساسکاتون هم در این استان واقع شده است.

نوا اسکوشیا (Nova Scotia)

این استان با وجود مساحت کمی که دارد، دومین استان پرجمعیت کانادا است. در این استان بخش‌هایی از اقیانوس اطلس هم قرار دارد. هالیفاکس (مرکز استان)، سیدنی، ولفویل و پگیز یارو از شهرهای اصلی این استان هستند. 

مردم کانادا این استان را به خاطر غذاهای دریایی، فرهنگ سلتیک، قلعه لوئیس بورگ و یک قلعه به جای مانده از قرن 18 می‌شناسند. همچنین مناظر طبیعی در این استان از جذابیت زیادی برخوردار هستند.

نیوبرانزویک (New Brunswick)

کانادا سه استان دریایی دارد که نیوبرانزویک هم یکی از آن‌ها است. این استان در واقع یک جزیره کوچک است که با ایالات متحده آمریکا مرز مشترک دارد. شهرهای بزرگ این استان شامل فردریکتون (مرکز استان)، مونکتون و سنت‌‌جان هستند. وجود رشته کوه‌های آلاپاچی، خط ساحلی خوش منظره و فانوس‌های دریایی متعدد در این استان همیشه مورد‌علاقه توریستان بوده‌ است. 

نیوفاندلند و لابرادور (Newfoundland and Labrador)

نیوفاندلند و لابرادور در اقیانوس اطلس قرار داشته و در شرق کانادا واقع شده است. بیش از 90 درصد تراکم جمعیت در نیوفاندلند و اطراف آن زندگی می‌کنند. سنت جان شهر اصلی این استان و مرکز آن است. تماشای نهنگ‌ها در این استان از تفریحات جذابی است که می‌توانید تجربه کنید. 

جزیره پرنس ادوارد (Prince Edward Island)

جزیره پرنس ادوارد یکی دیگر از سه استان دریایی کانادا است که از 232 جزیره تشکیل شده است. بزرگ‌ترین این جزیره‌ها هم نام خود استان است. جزیره پرنس ادوارد در واقع وسعت کمتری نسبت به دیگر استان های کانادا دارد. 

قلمروهای کانادا

در بخش شمالی کانادا تقسیم‌بندی کشور، به‌جای استان به عنوان قلمرو انجام شده‌ است. قلمروها همان‌طور که گفتیم، تحت سلطه دولت هستند و هر کدام از آن‌ها حدود 40 هزار نفر جمعیت دارند.  در کانادا سه قلمرو وجود دارد:

نوناووت (Nunavut)

بزرگ‌ترین قلمرو از نظر مساحت نوناووت است. این استان همچنین قدمت کمتری نسبت به دو قلمرو دیگر دارد و در سال 1999 از قلمرو شمالی جدا شده‌ است. این قلمرو از دورافتاده‌ترین نقاط دنیا است. ایکالویت نام پایتخت این قلمرو است و تماشای ناروال‌ها که همان نهنگ تک شاخ هستند، از جذابیت‌های این قلمرو می‌باشد. همچنین دیدن خرس‌های قطبی و کاوش در این منطقه دورافتاده همیشه برای توریستان جذاب بوده‌ است. 

یوکان (Yukon)

یوکان کم وسعت‌ترین قلمرو کانادا است که در غرب واقع شده و هم‌جوار آلاسکا می‌باشد. وجود کوه لوکان که بلندترین کوه کانادا است؛ همچنین نورهای شمالی و مکان‌های تاریخی راش طلای کلوندایک باعث شهرت این قلمرو شده است. پایتخت این قلمرو وایت هورس نام دارد که در واقع تنها شهر یوکان هم هست. 

شمال غربی (Northwest Territories)

پایتخت این قلمرو، یلونایف است و بیشتر به خاطر نورهای شمالی و خورشید نیمه‌شب مشهور است. نیمی از ساکنان این قلمرو مردم بومی هستند. سرزمین‌های شمال غربی 11 زبان رسمی دارد و فرهنگ و تمدن مردمان بومی را حفظ کرده است. توریستان هم به خاطر بازدید از فرهنگ جالب آن‌ها به این قلمرو سر می‌زنند. سرزمین‌های شمال غربی پرجمیعت‌ترین قلمرو است.

نقشه پراکندگی جمعیت در بین استان های کانادا

در بین استان های کانادا انتاریو با بیش از 14 میلیون جمعیت، پرجمعیت‌ترین استان کانادا است. کبک با بیش از 8 میلیون جمعیت در رتبه دوم قرار می‌گیرد.

هر کدام از شهرهای مهم کانادا در کدام ایالت قرار دارند؟

مانند هر کشور دیگری، در کانادا هم برخی از شهرها به عنوان پایتخت، شهرهای توریستی، شهرهای پرجمعیت یا شهرهای مهاجرپذیر، از اهمیت بیشتری برخوردار هستند.

شهراستان
اتاواانتاریو
تورنتوانتاریو
ونکووربریتیش کلمبیا
ویکتوریابریتیش کلمبیا
ادمونتونالبرتا
کلگریالبرتا
مونترالکبک

زبان استان های کانادا

زبان 70 درصد مردم کانادا انگلیسی است و تنها 20 درصد فرانسوی صحبت می‌کنند. در بین ده استان کانادا، کبک دارای زبان رسمی فرانسوی است. استان نیوبرانزویک نیز هر دو زبان انگلیسی و فرانسوی را زبان رسمی اعلام کرده‌ است.

در بین قلمروهای کانادا هم زبان رسمی یوکان، زبان انگلیسی و فرانسوی است. زبان رسمی نوناووت، زبان اینوئیت (Inuit) است و در شمال غربی هم 11 زبان رسمی وجود دارد.

مهاجرت به کانادا از طریق برنامه های استانی

یکی از مهم‌ترین برنامه‌های مهاجرت به کانادا، برنامه استانی است. در این برنامه افرادی که مهارت شغلی، زبانی و تجربه کاری خوبی دارند، جذب می‌شوند. اصولا استان های کانادا به جز کبک و قلمرو نوناووت که برنامه‌های منحصر‌به‌فردی دارند؛ هر ساله به نسبت نیازی که دارند برای تامین نیروی کار و رونق اقتصادی به جذب افراد مهاجر دست می‌زنند.

این برنامه 4 دسته از افراد شامل دانشجوها، سرمایه‌گذاران، کارگران ماهر و کارگران نیمه‌ماهر را جذب می‌کند. با این برنامه‌ها افراد می‌توانند در کانادا به ادامه زندگی، کار و تحصیل بپردازند.

پروسه ثبت‌‎نام برنامه های استانی کانادا تماما آنلاین انجام می‌شود. در صورتی که به واسطه اکسپرس اینتری اقدام کنید، 600 امتیاز اضافه هم به پرونده شما اضافه می‌شود. در روش مهاجرت استانی کانادا، بیش از 80 برنامه مهاجرتی وجود دارد که از بین آن‌ها می‌توانید متناسب‌ترین گزینه را انتخاب کنید.

سخن آخر

کانادا از نظر تقسیم‌بندی کشوری و همچنین تراکم جمعیت وضعیت جالبی دارد. وجود مناطق جنگلی و کوهستانی غیرقابل سکونت سبب شده است که این کشور با وجود وسعت زیاد، تراکم جمعیت پایینی داشته باشد. به‌عبارتی با اینکه کانادا دومین کشور وسیع جهان است؛ اما از نظر تراکم جمعیت، در رتبه دوم قرار می‌گیرد. 

کمبود تراکم جمعیت، پایین بودن نرخ رشد جمعیت و امکان پیری جمعیت دولت کانادا را بر آن داشته است که از مهاجرت استقبال کند. تقسیم‌بندی کشوری در کانادا به دو صورت انجام می‌شود. بخش‌های شمالی این کشور به‌ عنوان قلمرو تقسیم بندی شده‌اند که زیر نظر دولت اداره می‌شوند. این بخش از کانادا معمولا توسعه‌یافته‌تر است و فرهنگ بومی این کشور در این بخش‌ها بیشتر حفظ شده‌ است. در حالی که بخش‌های دیگر کشور تحت عنوان استان تقسیم‌بندی شده و به‌صورت پادشاهی اداره می‌‌شود.

برای کسب اطلاع بیشتر می‌توانید از طریق تماس با مشاوران آتلانتیک 724 در ارتباط باشید.

سوالات متداول

کدام استان کانادا وسعت بیشتری دارد؟

کبک بزرگ‌ترین استان کانادا است.

کدام استان کانادا برای مهاجران جذابیت بیشتری دارد؟

استان انتاریو بیشترین مهاجر‌پذیری را در کانادا دارد. این استان در سال 2021 بالغ‌بر ۱۹۸,۵۳۰ مهاجر را جذب کرده‌ است.

کدام استان کشور کانادا سردترین هوا را دارد؟

استان مانیتوبا به عنوان سردترین استان کانادا شناخته می‌شود که گاهی دمای هوا به منفی 25 درجه هم می‌رسد. هرچند نوناووت کمینه دمای بیشتری دارد و گاهی دمای هوا به منفی 33 درجه می‌رسد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فرم ارزیابی اولیه

برای شروع روند مهاجرت خود ، لطفا ابتدا فرم ارزیابی را تکمیل کنید.